tirsdag 29. juni 2010

Svenskehandel med utgangspunkt fra Trondheim

Jeg har i en rekke blogginnlegg skrevet om at det er lurt å handle i Sverige for å spare penger. Hvis du handler smart i nabolandet, er det store penger å spare. Når jeg har skrevet disse innleggene har jeg tatt utgangspunkt i at man kjører fra det sentrale østlandet til f.eks Nordbysenteret.

Hvis du bor i Trondheim kan det nok oppleves litt langt å reise på shopping i Sverige - og at reisekostnadene spiser opp gevinsten. Det finnes imidlertid muligheter til å redusere kostnadene for du kan faktisk reise gratis med buss tur/retur fra Trondheim til flere shoppingsteder i Sverige.

Til tider har det vært et stort fokus på at det er "Harry" å reise til Sverige for å handle mat. Jeg er av den oppfatningen at det er lurt og nødvendig for ganske mange. I 2009 var det hele 117 700 personer (kilde VG) som fikk utbetalt sosialhjelp - og mange i denne gruppen vil kunne drøye dramatisk ved å handle i Sverige. Bare for å støtte opp under denne tanken: Statistisk Sentralbyrå skriver på sine nettsider i dag at "Norge har Europas dyreste matvarer"

Figuren under viser prisnivået i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Tyskland for utvalgte varegrupper i 2009 (Kilde SSB)
SSB skriver at "I 2009 var prisnivået på matvarer og alkoholfrie drikkevarer i Norge 54 prosent høyere enn det gjennomsnittlige prisnivået i de 27 EU-landene. Sveits og Danmark lå et hakk under Norge, henholdsvis 41 og 39 prosent over dette snittet. Det betyr at de sveitsiske og danske prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer var omkring 10 prosent lavere enn de norske. Prisnivået i Sverige var 32 prosent lavere enn i Norge".

Det er derfor ikke til å undres over at svært mange drar over grensen for å handle matvarer. Vær også obs på at du også kan spare store penger på å kjøpe bl.a. allergimedisin i Sverige. Jeg anbefaler deg å sjekke ut priser på div produkter før du drar, for det er ikke alt som er billigere i vårt naboland.

Gratis buss til følgende kjøpesentre i Sverige (med utgangspunkt avreise fra Trondheim):
Konsum Storlien ligger på veien til Åre. Det finnes ikke systembolag på Storlien, men Konsum tilbyr bestillingsvarer fra Systembolaget. Ring Konsum på telefon 0046 647–70048 for bestilling av varer. Thorleifs Bussreiser tilbyr gratis busstur til Storlien. Plassreservasjon må gjøres før avgang. TIMEkspressen har også daglige avganger fra Trondheim.

Nabocash er et annet shoppingsenter som man også kan reise gratis til. " Velkommen til Nabobussen, bussen som tar deg til Nabocash sitt stormarked på Storvallen ved Storlien. Våre turer starter hhv. ved Prinsensgate i Trondheim sentrum, Munkvoll og Sandmoen. Se ruteoversikt. Turen er gratis, plass må bestilles. Hele turen tar ca 4,5 timer."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar