torsdag 10. juni 2010

Skal du binde renten?

Dine Penger skriver i dag at du bør binde studielånsrenten før den 12. juni. (14.juni er mandag og da er den reelle fristen). Dette pga at renten er historisk lav og markedsrenten ser ut til å være på vei opp igjen. Renten på studielånet er på 3,162 prosent for tre år, 3,552 prosent for fem år eller 4,426 prosent for ti år, skriver VG.

Svært få av lånekassens kunder har valgt å binde renten så langt. Kun 15 % har valgt å binde renten! Min anbefalning til deg er at du seriøst vurderer å binde renten. Spesielt hvis du har stram økonomi eller er i fare for å få det hvis renten øker vesentlig. Spørsmlet du sikkert stiller deg selv er, "hva om renten fortsetter å falle? Da taper jeg penger på det"...

Det er godt mulig at rentene skal videre nedover, men det er svært store usikkerhetsmomenter i markedet. Det er for det første stor nervøsitet i kapitalmarkedet pga utenlandsgjelden til Hellas og Spania (og pga av varslede innstramninger i svært mange EU-land). For det andre spekuleres det i at Norges Bank ikke kommer til å sette opp renten flere ganger i år. Hvor vil markedsrenten bevege seg?

Jeg vil uansett fokusere på det faktum at rentenivået i dag er lavt - veldig lavt. Usikkerheten i markedet er stort og hvis du søker sikkerhet - bind renten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar