Wednesday, 5 May 2010

Hva brukes dine svar til når du deltar i undersøkelser?

I en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup fremgår det at at 61 % av befolkningen tror at halvparten eller mindre av innbetalt i premie til forsikringsselskapene, blir utbetalt fra forsikringsselskapene i skadeoppgjør. Bransjetallene viser imidlertid at over 70 % av premieinntektene blir utbetalt som skadeerstatning. Dette innebærer at for hver 100-lapp som betales inn, blir 71 kroner refundert.

Dine Penger skriver at "Du skal være svært klønete og ha mye uflaks for at forsikring skal bli lønnsom gjennom et langt liv". VG skriver at du kan droppe å forsikre de hendelser som ikke ødelegger din økonomi dersom du ikke er forsikret. Det er innlysende at forsikringsselskapene må tjene penger. Ellers så ville de ikke tilby forsikringer i det hele tatt. Spørsmålet er kanskje hva kan man forvente at et forsikringsselskap skal ha i inntjening. Din oppgave som forbruker er å finne det beste (og billigste) forsikringsselskapet. Et nyttig verktøy finner du hos finansportalen, hvor du kan finne hjelpemidler til å forhandle om eksisterende avtaler og hjelp til å bytte bamk eller forsikringsselskap.

Hvilke forsikringer bør du vurdere å kutte ut? Dine Penger gir deg ingen eksempler, men skriver "du kan droppe å forsikre de hendelser som ikke ødelegger din økonomi dersom du ikke er forsikret". Hvorfor har man innbruddsforsikring på bilen? Hvis du skal få noe igjen, må innbruddstyven knuse 2 vinduer og samtidig herpe inventaret. Egenandelen er som regel like stor som kostnaden ved å skifte ett vindu......

Hvis du ønsker å delta i undersøkelser som den om forsikringsoppgjør, har du mange muligheter til dette i Norge. Enkelte selskaper betaler deg for dine meninger, mens andre gir deg poeng som du kan veksle inn i gaver. I Norge finnes det ca 70 ulike panel du kan velge mellom, men vær obs på at belønningsformene varierer stort.

No comments:

Post a comment