mandag 4. januar 2010

Selge bolig? Bruke egenmegler og spar penger!

Hvis du har planer om å selge boligen din i 2010 og ønsker å bruke minst mulig penger på salget, bør du vurdere å være din egen megler. Det er enkelt og du sparer masse penger på dette. Fra nyttår åpner Finn.no for boligannonser fra private og dette vil nok medføre at du kan spare masse penger på å annonsere og selge selv.


Hvis du er redd for at dette vil komme til å bli en komplisert og svært vanskelig affære, finnes det en rekke aktører i markedet som kan hjelpe deg, og da er det ikke de tradisjonelle eiendomsmeglerne jeg tenker på. Egenmegleren har tre ulike produkttyper du kan velge mellom - alt etter hvor mye arbeid du ønsker å gjøre selv. En annen aktør er Advokatoppgjør AS som ordner de paraktiske tingene for deg med innhenting av dokumenter m.m.
I sommer solgte min samboer sin leilighet vha AO.no - noe som fungerte helt utmerket. Det er litt papirarbeid, men du sparer mye på å gjøre disse tingene selv. Du er kanskje skeptisk til å prøve dette pga at det er mye penger det er snakk om, og at mange kjøpere vil være lunken til at det er du selv som er selger. Jeg anbefaler deg i alle tilfelle å sette deg inn i hva det innebærer å selge selv, kanskje du finner ut at det ikke er så skummelt....

Vg har i en artikkel den 07.01.10 anbefalt at du bruker megler. De har listet opp 4 punkter/spørsmål du bør stille deg når du skal selge boligen din. Det kan være grit å lese igjennom denne listen, men jeg er fortsatt overbevist om at du kan selge din egen bolig uten å bruke megler utover tjenestene til AO.no eller Egenmekler.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar