torsdag 14. januar 2010

Norges beste bank - Kåret av VG's Dine Penger

VG har for 20.de gang kåret Norges beste bank i 5 klasser. Klassene er inndelt i 2 på boliglån, 1 på lønnskonto/nettbank/kort og 2 på beste sparekonto. Denne kåringen kommer kort tid etter ar norsk Familieøkonomi publiserte sin kåring av Norges beste bank. Den kåringen var i stor grad basert på hvilken rente bankene kunne tilby gjennom året - og Postbanken ble i denne kåringen vurdert til beste bank i 2009.

VG skriver i sin vurdering at de har "sett på hvordan de ulike bankene har gjort det gjennom året, altså ikke bedømt bankene etter hvilken rente de har nå". I sin vurdering skriver VG at du bør sjekke din egen bank i henhold til:
- hvor lenge har banken din hatt den posisjonene de har i dag? Dvs er banken din en av de bedre over tid, er det sannsynlig at den vil fortsette å ha den posisjonen. Hvis banken rykker nedover på liste - bør du vurdere å bytte bank. Hjelp til dette finner på hos http://www.finansportalen.no/ .

Du bør også ta med i betraktningen hvilke personlige fordeler du får fra den enkelte bank. De fleste, om ikke alle, gir reduserte renter til fagforeninger som har avtale med den enkelte bank, ancdre medlemskap kan også gi reduksjoner. Sjekk ut om du kan få redusert dine rentebetingelser! Det koster svært lite å ta en telefon til din bank for å sjekke dine betingelser.

VG's kåring av beste bank (Bank NM):
- BNP Paribas vinner klassen Boliglån 1 million med 60-75 prosent sikkerhet, på 2. plass havner Kragerø Sparebank, mens Sparebank 1 Rygge-Vaaler klarer å kapre den siste plassen på pallen i sterk konkurranse med Skandiabanken, som denne gangen må nøye seg med 4.plassen.
- DnB NOR vinner klassen Boliglån 2 millioner med 60-75 prosent sikkerhet og jeg er kanskje ikke så veldig overrasket. Jeg har vært kunde i mange år og betingelsene de siste årene har vært gode! I tillegg får jeg fradrag som totalkunde, fagforening m.m. På 2. plass følger Postbanken, som er eid av DnB NOR. Postbanken følger rentebetingelsene i morbanken som en skygge. 3.plassen inntar Seljord Sparebank, hårfint foran BNP Paribas. Legg merke til at Norsk Familieøkonomi kåret Postbanken til beste bank i 2009.
- yA Bank vinner Bank-NM for beste lønnskonto. På de neste plassene følger nøyaktig de sammen bankene som i fjor; Bank Norwegian på 2. plass og DinBank på 3. plass.

- yA Bank vinner klassen for sparekonto 50.000/100.000 kroner. På de neste plassene følger Sparebank 1 Hallingdal og Verdibanken
- Soknedal Sparebank vinner klassen for sparekonto 500.000 kroner. På 2. plass følger OBOS, mens Ryfylke-banken Hjelmeland Sparebank tar den siste plassen på pallen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar