tirsdag 26. januar 2010

Del VIII - Mystery Shopping i Norge

Dette er blogginnlegg nr 7 om Mystery shopping i Norge. Mystery Shopping passer kanskje best for deg som liker å handle samtidig som du er observerer hvordan du blir behandlet og tatt i mot i den aktuelle butikken. Mystery Shopping er en fin mulighet til å tjene noen ekstra kroner i løpet av året. Hvis du kombinerer dette med å svare på betalte markedsundersøkelser, kan det bli noen kroner av det.

Jeg har tidligere presentert noen av aktørene som driver med Mystery shopping i Norge og under finner du de interne linkene til blogginnleggene og/eller direktelinkene til selskapene:

1. SeeYou
2. International Service Check
3. Respons Analyse
4. Gapbuster
5. Norstat
6. Better Business
7. QI (Quality Improvement)


I dag skal du få presentert et norsk selskap, Virik. På nettsiden til Virik står det at: "Virik AS ble etablert i august 1993. Selskapet jobber med kompetanseutvikling og organisasjonsutvikling. Vi har bred kompetanse både innen skills training og prosess.


Arbeidsområder:
• Ledertrening - operativ ledelse
• Salgstrening
• Optimering - mersalg
• Forhandlingsteknikk
• Presentasjonsteknikk
• Service og kundebehandling
• Konfliktløsning
• "Mystery shopping"
• Foredrag
• Kundeundersøkelser
• Klimaundersøkelser

Virik AS søker etter personer som ønsker å påta seg oppdrag som prøvekjøper. En prøvekjøper besøker en butikk eller et utsalgssted uanmeldt, utgir seg for å være en vanlig kunde, observerer service etter forhåndsavtalte kriterier og deretter rapporterer dette til oss.

Vi søker etter personer som:
- har evne til å opptre på en diskret og profesjonell måte, både verbalt og visuelt
- har evnen til å overholde forpliktelser og tidsfrister
- har evne til å rapportere om kjøpsopplevelsen effektivt og ordentlig
- har en pålitelig og ansvarlig holdning
- disponerer bil og PC med internettilgang

Hva skjer under selve prøvekjøpet? Selve prøvekjøpet forløper stort sett som et vanlig besøk i en forretning. I forkant av prøvekjøpet sender vi deg et spørreskjema hvor du blir bedt om å observere avtalte kriterier, bla.: ventetid, selgers evne til å avdekke kundens behov og din generelle opplevelse av servicen. Selve prøvekjøpet innebærer ingen utgifter for prøvekjøper – du er ikke pliktig til å kjøpe noe.

Vi ber deg primært om å foreta prøvekjøp i ditt lokaldistrik, og betaler derfor ikke kjøregodgjørelse.

Hvor lang tid tar et prøvekjøp? Evaluering i forretningen tar vanligvis mellom 15 - 30 minutter. Prøvekjøper er i tillegg ansvarlig for å lese nøye gjennom instruksjonene for det aktuelle oppdraget, og gjennomgå spørreskjemaet med observasjonskriteriene du får, i forkant av prøvekjøpet. Etter prøvekjøpet må det beregnes ca 10 minutter til rapportering."

Virik ser ut til å ansette personell på deltid og jeg antar da at du må selv stå for trekk av skatt og sosiale utgifter/innrapportering til sakttemyndighetene. Som det fremgår av teksten ovenfor er de ute etter personell med ulike kunnskaper. Jeg testet ut prøvekjøp av bil for dem i sommer og det fungerte utmerket. De betalte 500 kr for prøvekjøp av bil. Sjekk ut med ditt skattekontor om dette blir betraktet som tilfeldig inntekt (gitt at du tar 1 - 2 oppdrag for dem og tjener under 1000 kr per år).

Andre eksempler på tilfeldig inntekt som er skattefrie, er betalte markedsundersøkelser. Du finner en presentasjon av over 70 ulike panel i denne bloggen, men kun 8-10 betaler deg cash. Dette er panel som http://www.triabapanel.no/ - som betaler deg mellom kr 5 og kr 40 per undersøkelse.


Logo hentet fra nettstedet til Virik - http://www.virik.as/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar