onsdag 20. januar 2010

Del VII - Mystery shopping i Norge

Dette er blogginnlegg nr 7 om Mystery shopping i Norge. Mystery Shopping passer kanskje best for deg som liker å handle samtidig som du er observerer hvordan du blir behandlet og tatt i mot i den aktuelle butikken. Mystery Shopping er en fin mulighet til å tjene noen ekstra kroner i løpet av året. Hvis du kombinerer dette med å svare på betalte markedsundersøkelser, kan det bli noen kroner av det.

Jeg har tidligere presentert noen av aktørene som driver med Mystery shopping i Norge og under finner du de interne linkene til blogginnleggene og/eller direktelinkene til selskapene:
1. SeeYou
2. International Service Check
3. Respons Analyse
4. Gapbuster
5. Norstat
6. Better BusinessI dag skal du få presentert et norsk selskap, QI (Quality Improvement), som er representert i hele norden. På nettsiden til QI står det at: "Vi ansetter observatører på deltid og for perioder. Disse må ha bakgrunn innen hotell- og restaurantindustrien. Søkere må ha relevant utdanning og kvalifikasjoner fra ledende linjer for hotelledelse og/eller erfaring fra drift eller ledelse ved velrenommerte hotell, feriesteder eller spa. Alle søkere må snakke og skrive flytende norsk, svensk eller dansk. I tillegg foretrekkes engelske språkkunnskaper. Det kreves at alle godkjente kandidater deltar i et intensivt opplæringsprogram i Oslo, Norge.


Andre krav:
• Du må ha egen bærbar pc og digitalt kamera eller mobiltelefon med kamera.
• Være i stand til å fakturere for arbeidet ditt.

Hvis bakgrunnen din oppfyller disse kravene og du ønsker å bli vurdert for en stilling som observatør, vennligst send en e-post med CV og søknad til post[at]qi-int.com. Vennligst merk at alle CV’er må inneholde søkerens nasjonalitet, alder og et foto av nyere dato, etter som disse detaljene kreves for å sikre et mangfold av observatørprofiler som svarer til våre oppdragsgiveres ordinære gjesteprofiler."

QI ser ut til å ansette personell på deltid og for perioder av gangen. Jeg antar da at du får et ansettelsesforhold til selskapet og at de forestår trekk av skatt og sosiale utgifter. Som det fremgår av teksten ovenfor er de ute etter personell med bakgrunn fra hotell- og restaurantindustrien. Et ansettelsesforhold hos dem vil derfor mest trolig ikke være å betrakte som en tilfeldig inntekt.

Andre eksempler på tilfeldig inntekt som er skattefrie, er betalte markedsundersøkelser. Du finner en presentasjon av over 70 ulike panel i denne bloggen, men kun 8-10 betaler deg cash. Dette er panel som http://www.triabapanel.no/ - som betaler deg mellom kr 5 og kr 40 per undersøkelse.Logo hentet fra nettstedet til QI (http://www.qi-int.com/d2o/QI-norway/no_index.html)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar