tirsdag 19. januar 2010

Del VI - Mystery Shopping i Norge

Dette er blogginnlegg nr 6 om Mystery shopping i Norge. Mystery Shopping passer kanskje best for deg som liker å handle samtidig som du er observerer hvordan du blir behandlet og tatt i mot i den aktuelle butikken. Mystery Shopping er en fin mulighet til å tjene noen ekstra kroner i løpet av året. Hvis du kombinerer dette med å svare på betalte markedsundersøkelser, kan det bli noen kroner av det.

Jeg har tidligere presentert noen av aktørene som driver med Mystery shopping i Norge og under finner du de interne linkene til blogginnleggene:
1. SeeYou
2. International Service Check
3. Respons Analyse
4. Gapbuster
5. Norstat
I dag skal du få presentert selskapet Better Business og er representert i hele norden. På nettsiden til Better Business står det at: "Hva er Mystery Shopping? Anonyme kundebesøk brukes for å teste bedriftens reelle service. Anonyme kunder observerer nøye og noterer ned hvordan bedriften håndterer de ulike punktene som bedriften har valgt å følge opp. Mystery Shopping kan gjennomførers personlig, via E-mail eller telefon, per post eller Internett. Hvor mye får jeg i lønn? Det varierer fra 40 SEK for en kort telefonsamtale, opp til over 100 SEK per besøk. For shoppere som er bosatt i Sverige trekkes 30% skatt og Better Business betaler sosiale avgifter. Alle andre nasjonaliteter er selv ansvarlig for innbetaling av skatter og sosiale avgifter."

Som jeg nevnte innledningsvis, Mystery shoppingkonsulent er ikke en heldagsjobb og ikke noe du kan basere deg å leve av. Vær oppmerksom at du som Mystery Shopper hos Better Business leies inn som selvstendige leverandører og du må være over 18 år for å være kvalifisert. Dette innebærer bl.a. at du selv må rapportere inn til skattemyndighetene hvor mye du tjener og foreta innbetaling av skatter og sosiale avgifter! Hvis du tjener under kr 1000 per år, regnes dette trolig som tilfeldig inntekt og vil derfor ikke være skattepliktig. Jeg anbefaler deg imidlertid å sjekke ut dette med ditt ligningskontor.

Andre eksempler på tilfeldig inntekt som er skattefrie, er betalte markedsundersøkelser. Du finner en presentasjon av over 70 ulike panel i denne bloggen, men kun 8-10 betaler deg cash. Dette er panel som http://www.triabapanel.no/ - som betaler deg mellom kr 5 og kr 40 per undersøkelse.Logo er hentet fra nettsiden til Better Business (http://www.baffonline.se/)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar