lørdag 16. januar 2010

Del V - Mystery Shopping for Norstat

Dette er blogginnlegg nr 5 om Mystery shopping i Norge. Mystery Shopping passer kanskje best for deg som liker å handle samtidig som du er observerer hvordan du blir behandlet og tatt i mot i den aktuelle butikken. Mystery Shopping er en fin mulighet til å tjene noen ekstra kroner i løpet av året. Hvis du kombinerer dette med å svare på betalte markedsundersøkelser, kan det bli noen kroner av det.

Jeg har tidligere presentert aktørene:
1. SeeYou
2. International Service Check
3. Respons Analyse
4. Gapbuster

I dag skal du få presentert selskapet Norstat (som også driver Panel.no). Norstat skriver på sin nettside at:
Mystery Shopping er å sette "anonyme kundebesøk" i system ved at en kunde besøker en spesiell butikk eller gjennomfører en telefonsamtale med en person. Målet er å kunne oppleve det samme som en faktisk kunde ville gjort, både når det gjelder kundeservice, hvordan butikken fremstår, tilbudet av produkter eller andre ting som kan være med å gi en kund en positiv eller negativ opplevelse.


Som jeg nevnte innledningsvis, Mystery shoppingkonsulent er ikke en heldagsjobb og ikke noe du kan basere deg å leve av. Norstat søker imidlertid også etter telefonintervjuere i Bergen, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Hvis du er på utkikk etter en jobb, er kanskje dette noe for deg.
Vær oppmerksom at du som Mystery Shoppers ofte leies inn som selvstendige leverandører og du må være over 18 år for å være kvalifisert. Dette innebærer bl.a. at du selv må rapportere inn til skattemyndighetene hvor mye du tjener! Hvis du tjener under kr 1000 per år, regnes dette trolig som tilfeldig inntekt og vil derfor ikke være skattepliktig. Jeg anbefaler deg imidlertid å sjekke ut dette med ditt ligningskontor.

Andre eksempler på tilfeldig inntekt som er skattefrie, er betalte markedsundersøkelser. Du finner en presentasjon av over 70 ulike panel i denne bloggen, men kun 8-10 betaler deg cash. Dette er panel som http://www.triabapanel.no/ - som betaler deg mellom kr 5 og kr 40 per undersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar