onsdag 27. januar 2010

Del IX - Mystery Shopping

Dette er blogginnlegg nr 8 om Mystery shopping i Norge. Mystery Shopping passer kanskje best for deg som liker å handle samtidig som du er observerer hvordan du blir behandlet og tatt i mot i den aktuelle butikken. Mystery Shopping er en fin mulighet til å tjene noen ekstra kroner i løpet av året. Hvis du kombinerer dette med å svare på betalte markedsundersøkelser, kan det bli noen kroner av det.

Jeg har tidligere presentert noen av aktørene som driver med Mystery shopping i Norge og under finner du de interne linkene til blogginnleggene og/eller direktelinkene til selskapene:

1. SeeYou
2. International Service Check
3. Respons Analyse
4. Gapbuster
5. Norstat
6. Better Business
7. QI (Quality Improvement)
8. Virik


I dag skal du få presentert et dansk selskap, Servicemind, som har Mystery Shoppers over hele Europa. På nettsiden til Servicemind står det at: "Kan du lide at gå i butikker? Kunne du tænke dig at supplere din indkomst med et spændende freelancearbejde? Er du i stand til at foretage præcise og omhyggelige observationer og sætte ord på dine observationer? …så er et job som mystery shopper måske noget for dig!

At være mystery shopper kræver bl.a., at du er i stand til at observere nøjagtigt, hvad du har oplevet og sætte ord på dine observationer. Som mystery shopper skal du altså både kunne optræde som almindelig kunde samt gøre nogle observationer om dine oplevelser i butikken og efterfølgende udarbejde en rapport.

Som mystery shopper er det desuden vigtigt, at
- du er fleksibel og overholder aftaler og tidsplaner
- du er engageret og oplagt
- du er pålidelig og troværdig
- du er pligtopfyldende og grundig
- du kan lide at gå i butikker og lide at have kontakt til andre mennesker
- du tør tage kontakt og snakke med folk
- du er god til at observere uden at virke påfaldende
- du kan registrere indtryk og oplevelser - og beskrive det med ord!
- du kan læse og skrive dansk
- du er diskret og fortrolig om de observationer, du gør, og det materiale, du får adgang til
- du har adgang til computer og internet
- du er mindst 18 år

Servicemind søger løbende freelancemedarbejdere til at udføre mystery shopping, mystery calling og mystery dining. Alle freelancemedarbejdere ansættes på projektbasis, og du skal derfor være opmærksom på, at du ikke kan regne med en fast indtægt, men at jobbet er et supplement til anden beskæftigelse."

Jeg har ingen formening om hvor mange oppdrag du kan forvente å få fra dette selskapet. Når du registrerer deg får du muligheten til å velge at du bor i Norge og at språket er norsk. Jeg antar derfor at de også driver med Mystery Shopping i Norge. Det skader vel ikke å regsitrere seg hos dem for å se om de har noen oppdrag?

Andre eksempler på tilfeldig inntekt som er skattefrie, er betalte markedsundersøkelser. Du finner en presentasjon av over 70 ulike panel i denne bloggen, men kun 8-10 betaler deg cash. Dette er panel som http://www.triabapanel.no/ - som betaler deg mellom kr 5 og kr 40 per undersøkelse.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar