torsdag 1. oktober 2009

Gode nyheter - men følg med på utviklingen

For deg med studielån er det hyggelig at renten på studielånet igjen justeres ned og ikke vil stige på enda noen måneder. Hvis du per i dag har flytende rente - bør du vurdere å binde den nå. Fastrente vil medføre at du har bedre oversikt over dine personlige utgifter og anbefales hvis du ikke har råd til en større økning i renteutgiftene. Jeg anbefaler deg også å gå over til elektronisk betaling av studielånet - du sparer administrasjonskostnaden på 30 kr hvis du kvitter deg med regningen på papir.

Vær imidlertid obs på at hvis du binder renten, kan du ikke betale inn ekstra hvis du ønsker det. Du må da følge lånekassens nedbetalingsplan. Jeg anbefaler deg å betale inn litt ekstra hver måned slik at du har en buffer i tilfelle du skulle være nødt til å "ta en pause" i nedbetalingen.

Renten blir per i dag fastsatt 4 ganger i året, og beregnes etterskuddsvis. En endring til fastsettelse hver 2 mnd vil resultere i hyppigere endringer og raskere justeringer i takt med renteutviklingen ellers i samfunnet. En slik endring vil være med på å imøtegå deler av kritikken mot Lånekassen da renten gikk raskt ned i de private bankene. I dag er imidlertid dette glemt - og vi er svært fornøyde med at renten vil være lav på studielånet i "lang tid" fremover.

1 kommentar:

  1. Du faktisk betale ned mer dersom du har fastrente, men det vil bli beregnet en over-/underkurs på beløpet som betales inn.

    SvarSlett