torsdag 15. oktober 2009

Endringer i egenandelen ved kortsvindel

Fra 1. november endres bl.a. egenandelen ved misbruk av kortet ditt. Egenandelen økes til kr 1200 - og dette må du betale selv om du ikke kan klandres for misbruket! Følgende oppfordring fra seksjonssjef Gjedrem i Forbrukerombudet er verd å ta med seg: "Pass på kodene dine. Ikke skriv dem ned og røp dem aldri til noen. Følger man disse enkle reglene vil man aldri kunne bli holdt ansvarlig for misbruket".

Oppfordringen er universell - i den forstand at du bør bruke oppfordringen også når det gjelder dine passord til facebook, google-kontoen din, PayPal m.v. Hvis du er medlem av Triaba Panel og får betalt for markedsundersøkelsene via PayPal - er det viktig at du merker deg at det fra tid til annen foregår svindelforsøk med falske PayPal-sider hvor de forsøker å fralure deg passordet til PayPal-kontoen din.

Du kan forsikre deg hos enkelte forsikringsselskap (link til Diners Club) mot bl.a. ID-tyveri: Forsikringen dekker:
"- Juridisk bistand ved ID-tyveri for inntil kr 150.000. Innenfor forsikringssummen dekkes tapt inntekt som følge av nødvendig fri fra fast arbeid (inntil 30.000), samt andre administrative kostnader som følge av identitetstyveriet.
- Assistanse og bistand gjennom oppryddingsprosessen dersom du blir utsatt for ID-tyveri
- Tap og tyveri av nøkler og papirer inntil kr 10.000
- Ransforsikring ved uttak fra minibank inntil kr 10.000
- Veske/lommebok/dokumentmappe inntil kr 5.000, samt innhold i veske inntil kr 5.000
- Misbruk av SIM kort etter tyveri av telefon inntil kr 10.000
- Egenandel ved misbruk av kredittkort inntil kr 5.000"

Denne typen forsikring koster f.eks kr 69/mnd. Hvis du er usikker på om du er forsikret mot denne typen henvendelser fra før av, er det sikkert lurt å ta en prat med ditt forsikringsselskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar