onsdag 9. september 2009

Det skal lønne seg å jobbe!

Jeg håper at det ikke er mange som finner det lønnsomt å ikke jobbe. Jeg forstår og aksepterer at enkelte havner i en situasjon hvor man ikke er i stand til å jobbe - men de som frivillig velger å sitte på rævva pga at man tjener mindre ved å ta seg en jobb, bør sannelig skjerpe seg!

Hvis du har dårlig råd, kan du kan begynne med å svare på markedsundersøkelser. Du kan altids tjene noen ekstra kroner på det: www.triabapanel.no

14 kommentarer:

 1. DET LØNNER SEG IKKE OG LAVER OG JOBBE.
  95 % av dem som står utenfor yrkeslivet
  har under 170000 i året.Dette skal dekke
  alle utgifter.Ingen hjelp og få på
  sosialkontoret for dem.


  JILL

  SvarSlett
 2. "Det skal lønne seg å jobbe"?! Noe så rævva idiotisk utsagn - selfølgelig lønner det seg å jobbe, folk som går rundt og tror noe annet må være retards. Det er unntakene du leser om på VGNett, antakelig dreier det seg om innvandrere som har pult som kaniner og fått masse avkom.

  SvarSlett
 3. Må være bedre å dra på sosialen, håve inn 200k året, for så å jobbe svart.....

  SvarSlett
 4. Det norske systemet er bra nok for de som har.. men for andre som må klare seg selv..er det bedritent...
  Du ser hvordan skatte kontoret løper etter deg for minste overintekt.. MEN DET SAMME KONTORET bør da reagere når man har mindre inntekt også?

  MEN NEIDA..de driter i deg og alle..de skal ha sitt.. hele systemet er til å le av..

  Dette er kapitalistisk fascisme på høy grad.. et nytt begrep folk bør lære seg å bli kjent med

  SvarSlett
 5. Jeg bruker omlag 25 000 i året bare for å komme meg til og fra jobb (reisekort, bomring + bensin), det vil si at jeg må tjene omlag 40 000 brutto for å dekke opp det det "koster å jobbe".... moren til en venn av ungen min får netto utbetalt per mnd det jeg betaler i skatt; 23 000. Hun er syk og fortjener hjelp, men jeg må innrømme at det føles rart å vite.

  SvarSlett
 6. Var eier og leder i en småbedrift, men møtte veggen for en del år siden. Har prøvd ulike behandlingsformer og prøvd alt jeg kan for å komme tilbake til arbeidslivet, men sliter med konsentrasjon, hukommelse og evnen til å takle vanlige utfordringer i samspill med andre mennesker.

  De siste par årene før jeg ble syk hadde jeg årslønn på flere hundre tusen, nå får jeg utbetalt litt over 8 000 kroner i måneden.

  Det skal lønne seg å jobbe, og jeg skulle ønske jeg også hadde muligheten. Jeg måtte faktisk vært jævlig dum hvis jeg frivillig valgte å være ufør og fattig.

  SvarSlett
 7. Newsflash: Den som sier man kan få 200 000 i året på sosialen må være kokt i hodet.

  Jeg har selv vært der og fikk 70 000 på hele året som skulle dekke alle regninger, mat, husleie, strøm, livsopphold. Det er ikkje mye å leve av.

  Og nå har jeg rehab penger på 126 000 brutto i året og betaler 30% skatt så nå kan dere bedre vitere ta fram kalkulatoren å se hvor mye det er netto å leve for.

  Det er klart mye bedre å ha en jobb å gå til. Jeg er på rehab for å gjøre alt for å kunne meg komme tilbake til arbeidslivet etter en kraftig ulykke, men det er faen ikkje så enkelt som alle her på forumene og bloggene tror.

  Det er bare innvandrere som tjener fett på trygden, og ikkje etniske nordmenn for de får nesten ingenting i trygd.

  På tide at avisene bytter ut ordet med folk til innvandrere når det gjelder slike saker.

  Det finnes ikkje en eneste etnisk nordmann som kan si at han vil bli uføre eller førtidspensjonist og faktisk bli det.. Nei da må det legges fram legeerklæringer, spesialist uttalelser, undersøkelser, papirer fra sykehus og andre institusjoner som fysio, ergo, osv, på at du ikkje er arbeidsdyktig og kanskje etter alt dette kan du ende opp uføre kanskje..

  Mens en innvandrer sier han er syk i hodet og sliter psykisk og er ustabil så blir han godkjent varig uføre på flekken. Heia Norge!

  SvarSlett
 8. Oppps! Det var jo ik mye i året på rehab., har sjøl nu 1110 pr dg i attføring/rehab., X 260 dg i året blir det jo bare: 288600.

  SvarSlett
 9. Ja da er jo du meget rik og lever som en konge i forhold til meg.

  Jeg har 486,- pr dag. brutto.

  Det er ikkje mye å skrive hjem om. Men klager ikkje, men det er bare så vidt at jeg klarer meg hver måned.

  Derfor er det så provoserende at mange skriver at det er bedre å ikkje jobbe. Dem vet ikkje hva dem snakker om.

  SvarSlett
 10. Har levd i ti år under fattigdomsgrensa.og har falt mellom alle stoler hele tiden. Og måttet klare meg selv.Med et barn. Og har nok jobbet trippel energi messig mer enn andre.Kurs, skoler, flere jobber samtidig(aldri fulltid) Og mamma.Uten familie og en pappa som stiller opp.Prøv det alle som klager over luksusproblemer. Har ingen respekt for den menige mann eller kvinne som sitter å klager over 300 000 i året.Det er et prioriterings problem. Og ikke en kjeft får så mye i sosial stønad.Mannen som sier dette har ingen realitetsbegrep.Og viser sin arroganse.Kapitalistisk fachisme som beskrevet over, er det rette ordet.Og enkelte tror fakstisk at de er bedre mennesker enn andre, og at mennesker som er syk, helst bør skjemmes og være takknemlig og stå andaktig med lua i handa. Rasehygiene gjennom hundre år har fungert.Og nå har den plantet seg i pengboka.Også i Norge. Anbefaler Michael Moores dokumentar "Sicko", og hans nye som slippes nå 2 oktober" Capitalism. A love story". Hilsen fattig men ikke dum.

  SvarSlett
 11. gikk hjemme en del år, først fordi jeg var lei av å jobbe, etterhvert fordi jeg ikke følte at jeg ikke var bra nok for noen jobber.
  men til slutt begynte jeg i vikarbyrå og fikk noen timer her og der, en dag her, en dag der, kanskje en uke der, ble ofte lang reisevei med tilsvarende reisekostnader.

  Nav hadde funnet ut at min arbeidsuke skulle være 16 timer, og hvis jeg jobbet mer enn 8 timer fikk jeg ikke noe støtte i det hele tatt.
  så da med 6 mils reisevei, 105 kr i timen og en 3 timers arbeidsdag tapte jeg glatt penger på å jobbe, men jeg fortsatte fordi jeg visste at jeg ville få bedre jobber hvis jeg fortsatte.
  og det gjorde jeg, men det er ikke takket være NAV!

  SvarSlett
 12. Hva med de som satser så hardt på feil yrke feks butikkyrke men har problemer med føttene og kan ikke stå på jobb?Men nekter å skifte yrke fordi de absolutt skal ha dne stillingen.meget irriterende!

  SvarSlett
 13. Å sykemelde seg hele året men troppe opp rett føråret er omme fordi ellers så mister de penga.Jeg mener at hvis man ikke kan jobbe den jobben man har men kan jobbe helt bra i en sittende jobb så utnytter man systemet på det groveste!

  SvarSlett
 14. Har opplevd noe likt det anonym sier. Jeg var arbeidsledig lenge, søkte hundrevis av jobber. Etterhvert kom jeg i kontakt med et vikarbyrå, hvor jeg fikk kortvarige jobber. Jeg ble booket for 1,2 og 3 dager om gangen. Noen ganger fikk jeg da så mange timer at jeg ikke fikk arbeidsledighetstrygd, men andre ganger hadde jeg ikke oppdrag og fikk full arbeidsledighetstrygd.
  Makstiden for hvor lenge jeg kunne få arbeidsledighetstryd ble da forskjøvet.
  Jeg kontaktet NAV i god tid, for å høre om hva skjer når maxtiden er ute?
  Personen jeg snakket med svarte meg at da kan jeg søke om ny arbeidsledighetstrygd med grunnlag av hva jeg hadde fått i arbeidsledighetstrygd året før.
  Når maxtiden da var over i September kontaktet jeg nav, som da sier: Nei arbeidledighetstryd blir ikke ansett som inntekt og kan ikke gi ny arbeidsledighettrygd(hvorfor svarer nav feil, burdejo ha satt seg skikkelig inn i reglene). Men du kan kanskje få ventestønad, men da må du møte damen som driver med dette.
  Jeg drar til møte og hun sier: Desverre ventestønad kan ikke du få, fordi du har jobbet litt for vikarbyrå(man må ha vært helt ledig for å få dette,skikkelig dumt av meg å jobbe da?), men dette er ikke noe å ha, fordi det dekker bare dine utgifter og gir deg ikke pensjonspoeng og du betaler ikke skatt av dette!!!!(Denne damen er helt sikker ikke alene om å skaffe intekter til mat og bolig)
  Men i Januar kan du søke arbeidsledighetstryd på nytt på grunnlag av hva du har tjent hos vikarbyrå.
  Jeg fortalte henne at nå er det september og det kan hende at jeg blir veldig sulten før Januar(heldighvis fikk jeg noen vikar oppdrag denne perioden)
  Når Januar kom søkte jeg arbeidsledighetstryd på nytt. Da fordelte de alle timene hos vikarbyrå på hele året og jeg kunne jobbe max 11 timer i uken.
  På dette tidspunktet, kunne jeg få fast hver fredag og annen hver Lørdag gjennom vikarbyrå. Noe som ville gi meg adskillig mindre å leve for enn det jeg da fikk i arbeidsledighetstryd(ca 4000 per 14 dager)for da ville hele ledighetstrygden forsvinne p.g.a for mange arbeidete timer!
  Da ville hele Resultatet var at jeg måtte si i fra meg oppdrag hos dette byrået som ikke kunne love sikkert oppdrag for mer enn 1-3 dager og jeg gikk tilbake til full arbeidsledighetstrygd.
  Jeg er alene og har lån på bolig og andre faste utgifter, så jeg kunne ikke gamble på at jeg antagelig ville fått flere oppdrag, men måtte sikre meg de 4 000 per 14 dag.
  System har en svaket her. Jeg ville mye heller ha jobbet, men fikk ikke gjort det p.g. a nav sine vanskelige regler

  SvarSlett