lørdag 19. juni 2010

Begynner lånekostnadene å bli høye - Spar penger på å handle i Sverige

Varslene om at renten etter hvert skal begynne å stige, er mange. Og mange kan få økonomiske problemer hvis rentenivået blir for høyt. Det kan derfor være lurt å gjøre noen grep for å sikre økonomien fremover. Hvis man kan øke inntekten, vil det være med på å løse problemet, men ikke alle har denne muligheten. Et annet alternativ er å begynne å kutte ned på kostnadene. En stor utgiftspost for mange av oss er mat. Er det noen grep vi kan gjøre på denne budsjettposten?

Spørsmålet er vel ganske unødvendig å stille, men sparer man penger på å handle i Sverige hvis man tar reisekostnader og tidsbruk med i regnestykket? Det kommer nok helt ann på hvor mye du handler og hvor langt du må reise for å komme til nærmeste storsenter (butikk) i Sverige.

I dag (lørdag 19.juni) reiste jeg og madammen til Nordbysenteret for å handle inn varer for den nærmeste måneden. Vi reiser jevnlig til Nordbysenteret, for vi har konkludert med at vi sparer ganske mye på det. Reisekostnadene var dessuten lavere i dag enn det de bruker å være. Pga vekterstreiken var det gratis å kjøre igjennom alle bomstasjonene på veien - og det er noen kroner det! Bare på grunn av det, støtter jeg de streikende :-) Og det ser ut til å bli en langvarig streik i og med at de enda ikke har kommet til enighet i meklingen.

Jeg har funnet ut at som allergiker er det dyrt å handle medisin i Norge. En vanlig pakke med Loratadin Copyfarm (30 stk piller) kjøpte jeg for 3 dager siden på Boots apotek på Bislett for kr 105,-. Samme pakken kostet kr 28,- (svenske kroner) på apoteket på Nordbysenteret (Kronans Droghandel Nordby). Tar du høyde for kronekursen, betaler du ikke mer enn 22,5 kr per pakke. Du får altså 4,5 pakker i Sverige for det 1 pakke koster i Norge!! Prisforskjellen var også stor for produkter som øyedråper og nesespray.

Som hundeeier har jeg også registrert at det er store forskjeller i pris på hundefor mellom Norge og Sverige. Alt av hundemat (tørrfor) kjøper jeg på dyrebutikken MyOne - og bare det innkjøpet betaler turen til Sverige!

Sportsbutikken Stadium har fra tid til annen gode tilbud, men vær obs på at hvis du melder deg inn og blir Stadium member (og det er gratis) får du ytterligere rabatter. I dag kjøpte jeg 2 t-skjorter og 1 par solbriller til en samlet kostnad på 128 SEK...... Jeg hadde ingen store planer for shoppingen, men kunne nesten ikke si nei til den handelen.

Den viktigste oppgaven under vårt besøk er nok å handle mat. Vi handler middagsmat for 1 til 2 mnd av gangen i tillegg til øl og annen drikkevare. Eks på priser (i svensk valuta):
- Spareribs, fryst, kr 39,90 (rask og enkel å lage - et must for oss)
- Viltskav av hjort, kr 39,90 (400 gram - genial å steke og ha i gryter)
- Lambi 24 pakning, kr 79
- Fleskefilet (0,712 kg) kr 64

Listen er lang over matvarer som er langt billigere i Sverige enn i Norge. Planlegg turen i forkant for ikke alt er billigere i Sverige. Hvis du f.eks skal kjøpe barberblader, er disse litt dyrere i Sverige enn i Norge (Hos Clas Ohlson: Mach3 8 pakk. kr 189 i Sverige og kr 149 i Norge). Sjekk ut priser og bestem deg for hva du skal handle - og hold deg til planene. En godt planlagt tur kan gjøre at du sparer mange kroner.

Hvis du lurer på hvordan du skal komme deg til Nordbysenteret, går det busser fra Oslo: Ta TIMEekspressen Linje 3 som har avgang hver dag, flere ganger daglig fra Oslo. Den stopper på Nordby, før endestasjonen Strömstad (kilde 1881.no). Og husk, det lønner seg å komme tidlig. Gjerne når senteret åpner kl 09 for da er det ikke så mange der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar