mandag 3. mai 2010

Renten på studielånet stiger, men ikke før 1.juli

Renten på studielånet stiger fra 2,8 prosent til 3,065 prosent 1.juli skriver Dine Penger. Synes du det er kort tid siden sist renten steg på studielånet? Det er bare å bli vant til det - for nå justeres lånerenten 6 ganger i året. I tider hvor renten øker er dette selvfølgelig dårlig nytt. Før tok det 3 måneder før renten ble justert mot dagens 2 måneder.

Hvis du allerede i dag har stram økonomi, kan det være lurt å ta noen grep allerede i dag. Renten forventes å stige opp til et normalnivå på mellom 5 og 6 prosent. Hvor lang tid det tar før renten er på det nivået, er ikke enkelt å spå. Studielånsrenten følger markedsrenten med tillegg av ett prosent til dekning av statens tap og omkostninger med studielånsfinansieringen.

Hvis dette var dårlig nytt, kan du sjekke ut facebook gruppen til Triaba.com - den 24.mai er det ny trekning av gavekort blant medlemmene. Kravet for å kunne vinne er at man har svart på minimum 1 markedsundersøkelse i april/mai i ett av Triaba Panelene.

1 kommentar:

  1. Synes dette virker snodig, vil noen dra inn ekstra cash? I praksis har vi allerede betalt for denne forsinkelsen da rentene ble lavere, så jeg klarer ikke å se fordelene for oss brukere. Sikkert fint for byråkratiet, de får mer å gjøre.

    Jeg tror uansett statens inntekter som følge av at folk i Norge får råd til utdannelse overveier utgiftene, flere ganger. Det er mange tynne formuleringer for å skjule det faktum at pengen må dras inn ett eller annet sted, selv om de fleste studielån utgjør i underkant av en årlig trygd. Studielånet kunne gjerne vært rentefritt, uten at det hadde betydd noe annet enn at unge folk i etableringsfasen fikk det lettere.

    SvarSlett