torsdag 15. april 2010

Reduser dine kostnader - eller øk din inntekt skattefritt

VG skriver i dag at det er svært mange som handler brukt på Finn.no. Selv har jeg gode erfaringer både med å kjøpe, selge og gi bort ting på finn. Senest denne uken brukte jeg finn til å selge bilen min og for ikke lenge siden ga vi bort mange møbler via "gis bort" på finn.

Et annet sted du skal se etter brukte ting, er Skanfil. Dette er i utgangspunktet et auksjonssted for samlere som kjøper og selger frimerker, mynter og andre samlegjenstander. Legg imidlertid merke til at det er noen kategorier under storauksjonene som også inneholder mange smykker, klokker m.m. Diamantringer og gullsmykker selges for under 1/3 av butikkpris. Det er noe å ha i bakhodet når du skal kjøpe en gave til din kjære (eller til deg selv). Nettstedet krever at du registrerer deg før du kan by på gjenstander. i tillegg til at du kan gjøre noen gode kjøp, er det litt spenning i å delta i auksjoner.

Det å handle brukt kan spare deg for store beløp gjennom året. Vær imidlertid obs på at når du handler på Finn.no og/eller Qxl at du kan bli svindlet. Ikke forhåndsbetal for en gjenstand. Hvis du skal kjøpe bil, kan du bruke bankremiss. Hos Skanfil handler du trygt i og med at gjenstandene blir innlevert til dem før auksjonene.

I disse tider er det svært mange av oss som snart skal levere selvangivelsen. Jeg har fått noen spørsmål om betalinger fra betalte markedsundersøkelser er skattepliktig. Jeg sende spørsmålet til Skattedirektoratet for en tid tilbake og fikk til svar at dette er å betrakte som tilfeldig inntekt og derav ikke er skattepliktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar