torsdag 8. april 2010

Betalte markedsundersøkelser i Sverige

Over en lengre periode har jeg presentert norske markedsundersøkelser, både betalte, poengbeaserte (gaver) og undersøkelser hvor du deltar i trekning av gavekort m.m. Jeg har antydet at du kan tjene mellom 3000 og 4000 kr i året hvis du melder deg inn i alle panelene som betaler deg for å svare. Ulempen er imidlertid at du enten må ha tilgang til flere PC'er eller ha et program som sletter cookies for å kunne være med i alle panelene (gjelder cint-panelene).

Mange lurer på om det er noen vits i å melde seg inn i panel for markedsundersøkelser i utlandet og min erfaring er at det stort sett ikke bryet verdt å gjøre det. Noen unntak er det, men på en måte "svindler" du selskapene som driver med markedsundersøkelser i det aktuelle landet hvor du melder deg inn i et panel.

I Sverige er det langt flere panel som betaler cash enn i Norge. Potensialet for å tjene noen ekstra kroner er derfor større i Sverige. Følgende Cint Panel kjenner jeg til i Sverige (NB Hvis du velger å melde deg inn i flere av panelene må du huske å bruke forskjellige brukernavn når du registrerer deg. Du bør heller ikke velge e-postadressen din som brukernavn (användarnamn) da dette vil medføre problemer med å logge seg inn på panelkontoen):

1. Triaba Panel Sverige - et typisk cint-panel hvor du kan tjene mellom 5 og 40 kr per undersøkelse. Betaler via PayPal, noe som er en stor fordel for oss som bor i norden pga mulighet for direkte overførsel til din egen bankkonto! Du vil også kunne motta invitasjoner til fokusgrupper og produkttesting. Triaba Panel har også facebookgruppe hvor det trekkes ut gavekort hver måned bland medlemmene. Triaba har panel i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, USA, Kanada, Tyskland, Østerrike og Sveits.

2. Netdoktors hälsopanel består av hälsointresserade från hela Sverige som vill tycka till om aktuella frågor. Dette er også et cint-panel som betaler via PayPal.

3. Netdoktors läkarpanel består av läkare från hela Sverige som vill tycka till om aktuella medicinska frågor. Et cint-panel for leger.

4. Filmpanelen er nok et cint-panel som betaler mellom 5 og 40 kr per undersøkelse. Betaler via PayPal.

5. Cint sitt eget panel. Som de andre cint-panelene betales det via PayPal.

6. PriceRunner-panelen startades 2009 och ägs av Pricerunner. Panel är uppbyggd i samarbete med marknadsundersökningsföretaget Nepa, som också ansvarar för driften av panelen. Syftet med PriceRunner-panelen är att ta reda på vad svenska befolkningen tycker i olika frågor. Dette er også et cint-panel som betaler via PayPal.

7. Konsumentguiden er også et cint-panel. Betaler via PayPal.

8. Comboloan-panelen er nok et cint-panel. Betaler via PayPal.

9. Tasteline - cint panel som betaler via PayPal.

10. MSN-panelen - cint-panel som betaler via PayPal.

11. Paynovapanelen - nok et cint-panel. For ikke alt for lenge siden ble betalingene fra cint gjort gjennom Paynova som er en konkurent til PayPal

12. Seniornett-panelen - et cint-panel for pensjonister? Her får du poeng som du veksler inn i trisslott.

13. Habbo - et cint panel for Habbo medlemmer. Du betales i Habbo-mynter.

14. Blocketpanelen drivs i samarbete mellan Blocket och Cint, ett företag som utvecklar lösningar för onlineundersökningar. Som medlem i panelen får du inbjudningar till undersökningar som handlar om dina intressen, vanor och attityder.

15. Room328panelen - nok et cint panel. Betaler via PayPal.

16. Sveapanelen - nok et cintpanel som betaler via PayPal. Har også panel i Norge og i Danmark.

17. OKQ8-Panelen - nok et cint-panel som betaler via PayPal. De tilbyr også gavekort som du kan bruke på bensinstasjonene deres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar