mandag 7. desember 2009

Kredittsjekking av jobbsøkere

I Dagens Næringsliv kan du lese at busselskapet Cominor kredittsjekker sjåfører som søker jobb i selskapet. Fagforeningen sier at de er overrasket over dette og sjekker lovligheten av kontrollen.

For deg som jobbsøker og som kanskje har en betalingsanmerkning, er dette svært dårlig nytt. Spesielt hvis det viser seg at dette er lovlig - noe jeg tviler sterkt på. Vær imidlertid obs på at selskapene veldig enkelt sjekker dette via f.eks Dun & Bradstreet.

Hvis du har dårlig råd og/eller har en betalingsanmerkning - bør du ta noen grep på et tidlig tidspunkt. Hvis du har fått en betalingsanmerkning, slettes denne når du har gjort opp for deg. bare ikke la den gå for langt i systemet - da blir det dyrt for deg.

Via betalte markedsundersøkelser kan du tjene noen tusen kroner i året, avhengig av hvor mange du melder deg inn i. Dette vil ikke løse dine økonomiske utfordringer, men kunne bidra med litt kapital i perioder hvor du har dårlig råd. Enkelte firmaer betaler deg med poeng som du veklser inn  i gaver/produkter. Den mest kjente er panel.no - som har et realativt stort utvalg i sin panelbutikk. En annen er YouGov - som på mange måter kan sammenlignes med panel.no. Felles for disse to er muligheten for å få være med på focus-grupper hvor du betales med gavekort opp til kr 500.

Det beste tipset jeg kan gi deg er at du skaffer deg oversikt over din egen økonomi. Da vil du lettere kunne se hvor du kan kutte ned på ditt forbruk og derav gjennomføre de tiltak som er nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar