lørdag 7. november 2009

Spar penger på grensehandel

Jeg har flere ganger skrevet om hvor mye du kan spare på å reise til Sverige for å handle matvarer. Hvis det skal lønne seg for deg å reise utenlands for å handle, må du ta reisekostnadene med i betraktning. VG trekker i dag fram at kronekursen er sterk sett i relasjon til bl.a. britiske pund og dollar og at du kan spare penger på å handle utenlands. Det er ikke for hvermansen å spare penger på denne typen reiser, kun for de som bruker mye penger på gaver, shopping m.m. Hvis du er glad i å reise er det selvfølgelig hyggelig at dollaren og pundet er billig, men antageligvis ikke avgjørende for at du reiser på tur.

Jeg bruker å reise til Sverige ca hver annen måned for å handle. Da handles det for 4 - 5 000 kr av gangen og stort sett er det matvarer vi kjøper. I tillegg er det penger å spare på å handle dyrefor og annet utstyr både til hund og til hest. Tollreglene kan være greie å sette seg inn i før du handler. Hvis du går ut i fra en grense på kr 3000 per pers for dagsturer, er du på den sikre siden. Merk deg at det er lurt å fortolle varene hvis du handler for mer enn dagskvoten - for det er unødvendig (og trist) å få beslaglagt varer/ stort påslag for småting. Dessuten får du refundert kostnaden hvi du husker å få med deg skjema på mva i butikken du handler i - og mva i Sveriger er faktisk lik den norske - du taper derfor ingenting på å stoppe i tollen.

Utfordringen for noen er sikkert å komme seg til Sverige for å handle. Hvis du bor i Oslo er det imidlertid ingen problemer - det går ofte busser og tog. Jeg handler stort sett på Nordby, hvor du kan ta buss direkte til kjøpesenteret. Hvis du ikke bor i Oslo, men gjerne kunne ha tenkt deg en handletur til Sverige. Sjekk ut 1881.no sin nettside - grensehandel.Hvis du er på utkikk etter å tjene noen ekstra kroner i tillegg til å redusere din matkostnader - les mine vurderinger av betalte markedsundersøkelser. Der finner du over 40 linker til ulike typer markedsundersøkelser i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar