torsdag 26. november 2009

Reformer som mange vil hilse velkommen

I Aftenposten kan du i dag lese at du i 2010, etter 1. juni, skal kunne slippe å ta vare på kvitteringer etter legebesøk m.m. Det gjennomføres nemlig en reform som medfører at dine utgifter automatisk blir rapportert til Helseøkonomiforvaltningen. Legg imidlertid merke til at reiser med rekvisisjon i forbindelse med behandling IKKE inngår i det nye systemet, du må fortsatt sende disse kvitteringene inn slik at de blir registrert.

Det er sikkert noen av oss som per i dag ikke har ofret denne ordningen en tanke, men som nå kanskje får tilbake penger ettersom staten tar ansvaret for registreringen. Det er ikke dumt! Ulempen for noen er kanskje tanken på at "nå samler staten inn enda flere opplysninger om oss". Hvis du ser dette i samenheng med automatiseringen av innhenting av skatteopplysningene, er det kanskje ikke så ille?

I tillegg til at du som kommer over frikortgrensen får en enkler løsning, kan vi kanskje håpe på at det frigjøres arbeidskraft hos NAV som kan rettes mot andre problemområder? Jeg er positiv til alt som bidrar til bedre personlig økonomi og til mer fornuftig bruk av statlige midler.

En annen god nyhet for meg er at politiet nå skal få tilgang til DNA opplysninger og fingeravtrykk fra EU. Prüm-avtalen burde ha vært inngått for lenge siden, men bedre sent enn aldri sier nå jeg. La oss håpe på at dette kan bidra til at det blir enklere å oppklare innbrudd som er foretatt av andre lands borgere (og at nordmenn som foretar lovbrudd i europa får sin velfortjente straff)

2 kommentarer:

  1. Da burde ID løse asylsøkere bli registert i det samme registeret. Regner med det hadde løst en del saker.

    SvarSlett
  2. Asylsøkere blir registrert ved at de må gi fra seg fingeravtrykk når de melder seg hos politiet når de kommer hit

    SvarSlett