tirsdag 24. november 2009

Økende arbeidsledighet - trange økonomiske kår

Vi er nå snart i slutten av november og førstkommende søndag er 1.ste søndag i advent. Det er sikkert ikke bare jeg som synes tiden går fort og som gruer seg til julegaveshoppingen. Jeg gruer meg til å stå i kø. Stressede folk som planløst surrer rundt i butikkene. Alt for få i kassene osv, osv

Dette er imidlertid for trivialiteter å regne når man begynner å se på hvilke problemer andre møter i forbindelse med jula. Det er ofte et stort kjøpepress og ikke alle har god råd. Arbeidsledigheten har steget i løpet av året og forventes å stige ytterligere. Andre som kanskje har dårlig råd er minstepensjonister, studenter m.fl.

Finnes det noen muligheter å spe på inntektene nå før jul? Ja, det gjør det, men utvalget er vel kanskje ikke like stort i dag som for et års tid siden. En rekke butikker tar inn ekstrahjelp i desember for å ta unna den økte kundemassen. Ofte er disse stillingene kun "utlyst" som et oppslag i butikken. Det kan derfor være en ide å ta seg en runde for å se om det er noen som er på utkikk etter ekstrahjelp. Hvis du er interessert i selgeryrket, er det altids ledige stillinger å finne.

Mange har sikkert lett på nettet etter en ekstrajobb og kommet over nettsider som lover deg å bli rik på null tid. Nettadressen til disse nettstedene har ofte navn som "blirik", "tjenpenger" osv. Jeg vurderer dette til å være useriøse nettsteder som forsøker å lure deg. Hvis du har litt lengre horisont enn fram til julaften i år, kan du vurdere markedsundersøkelser. I løpet av et år kan du tjene noe tusenlapper hvis du registrerer deg i flere panel  av typen cint-panel (link til Triaba Panel - et eks på cint-panel) (NB! For at det skal fungere å være medlem i mange cint-panel, må du enten ha tilgang til 2 eller flere PCer eller ha et program på maskinen som sletter cokies). Cint-panelene betaler mellom kr 5 og kr 30 per undersøkelse du er med i - og du kan få opp til 6 undersøkelser per måned. I Norge har du ca 8 slike panel. I tillegg kan du melde deg inn i noen andre panel som betaler med gavekort eller med poeng som du veksler inn i gaver (link til over 50 panel i Norge - i denne bloggen). Gavene du får for å svare på undersøkelser kan du f.eks gi i julegave..... Mange av panelene har fine gaver, så det er noe jeg kan anbefale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar