mandag 5. oktober 2009

Verdens beste land - men ikke for alle

Det at vi bor i "Verdens beste land" stemmer nok – gitt de forutsetningene som FN setter i sine vurderinger. Stort sett kan vi nok si oss enige i at majoriteten av oss nordmenn har det bra og bedre enn de fleste.

Unntakene – de som ikke har det bra – noen er skjulte, mens andre er lett synlig i bl.a. bybildet i oslo – trenger fortsatt din støtte. Hvor enkelt er det ikke å overse disse personene i det daglige? Hva gjør du – eller hva gjør staten for denne gruppen av personer? Jeg har i lengre tid kjøpt bladet =Oslo – både for å støtte den som selger og fordi det er et bra blad. I forrige uke kjøpte jeg en CD-plate i tillegg til bladet av min faste selger. Dette er kanskje min måte å slippe billig unna dårlig samvittighet.

Det er mange måter du kan hjelpe andre på – både i ditt eget land og i andre land. Bli fadder for et barn – hvis du gir 50 kr per mnd kommer du over minstegrensen på 600 kr for å få fratrekk på skatten. En grei måte å få staten til indirekte å bidra. Hvis det er dyr du ønsker å støtte – kan du også være fadder for en katt, hund eller en kanin. Sjekk ut dyrebeskyttelsen sin nettside.

En annen måte du kan bidra på, er å melde deg inn i panel (markedsundersøkelser) og donere pengene du får for å svare på undersøkelser til veldedighet. Hvis du f.eks melder deg inn i 5-6 panel (som biip.no, start.no, triabapanel.no og dagbladet.no/panel) kan du i løpet av året tjene 2-4000 kr. Pengene du tjener kan du overføre via PayPal til din egen bankkonto. Andre typer panel gir deg mulighet til å gi betalingen for å svare på undersøkelser direkte til veldedighet. Da får du imidlertid ikke mulighet til å trekke fra på skatten samtidig som staten "tvinges" til å bidra….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar