søndag 11. oktober 2009

Kredittkort - bruk dem fornuftig

Har du egentlig behov for alle kredittkortene du har? Betaler du regningen på kortet før renten begynner å løpe? Vet du hva du betaler på forbrukslånene dine? Essensielle spørsmål når du skal vurdere kredittkort. Som det ligger i navnet - du får en kreditt å handle for og en frist til å betale før rentene begynner å løpe. I dagen artikkel i vg rangeres en rekke kredittkort - for den disiplinerte og den som akter å bruke kreditten og betale litt etter litt tilbake.

Hvis du er en vanlig forbruker, trenger du ikke mer enn bankkortet ditt og ett kredittkort. Fokus bank tilbyr f.eks gratis visa-kort – ingen årsavgifter som de fleste andre kort har. Kredittkort har generelt en effektiv rente som er helt hinsides og som er med på å skape gjeldsslaver. Artikkelen til VG burde ha fokusert mer på at rentene er svært høye hvis du velger å bruke av kreditten. Renten er høy – og du bør derfor prioritere å innfri kortlånene først.

Når det gjelder trumf-poeng som du får ved å bruke Trumf Visa (3 % rabatt på varekjøp i tilknyttede forretninger) – kan du registrere ditt vanlige bankkort hos trumf.no og få 1 % rabatt (uten å bestille ekstra kort). Kan videre anbefale deg å bli coop-medlem og få 1 % der også (+ 30 øre rabatt per liter bensin hos Statoil og Esso).

Hvis du har dårlig råd - meld deg inn i Triaba Panel Norge og få betalt for dine meninger. Hvis du er medlem i 5-6 ulike panel, kan du tjene 3-4000 kr i året skattefritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar