tirsdag 20. oktober 2009

Får du baksmell på skatten? - øk inntekten skattefritt

Er du en av dem som ikke har tatt konsekvensene av at renten er rekordlav - og det over en lengre periode? Da er det store muligheter for at du er en av dem som får baksmell på skatten.

I dagens vg foreslås det bl.a. at du kan betale full skatt i desember for å redusere evt forhindre restskatt. Hvis du ikke har råd til å redusere skatten din i desember, bør du begynne allerede i dag å planlegge hvordan du skal betale restskatten. Du kan enten redusere ditt forbruk eller øke din inntekt - og den økte inntekten bør du sette av slik at du har pengene når skatten skal betales.

Sparetiltakene du skal gjennomføre bør være målbare - dvs at kutter du ut å abonnere på avisen, må de pengene du før brukte på avisen settes på f.eks egen konto. Hvis du er disiplinert er det mulig å gjennomføre en rekke lignende tiltak. Hvis du derimot ikke ønsker å redusere ditt forbruk - må du øke din inntekt. Du har mange muligheter, men alle innebærer at du må jobbe ekstra. Den mest bedagelige muligheten er kanskje å svare på markedsundersøkelser (link til oversikt over norske betalte markedsundersøkelser med vurdering). Du tjener ikke godt, men hvis du melder deg inn i flere v panelene kan du i løpet av året tjene mellom 3 og 5000 kr. Alt avhengig av hvor mange undersøkelser du får tilsendt.

En mulighet er å søke om en avdragsfri betaling hos lånekassen, avdragsfri måned på huslånet m.m. Du må imidlertid ta med i betraktning av renten fortsetter å løpe, så jeg personlig ville ikke å valgt å søke om betalingsfri måned. Sjekk din lånerente opp mot renten på restskatten - og ta ditt valg deretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar