torsdag 17. september 2009

Kredittkort - tenk nøye etter om du trenger det

Er statuskort verd prisen? Nei – det er de ikke. Hvis du er en vanlig forbruker, trenger du ikke mer enn bankkortet ditt og ett kredittkort. Fokus bank tilbyr f.eks gratis visa-kort – ingen årsavgifter som de fleste andre kort har.

Kredittkort har en effektiv rente som er helt hinsides og som er med på å skape gjeldsslaver. Artikkelen til VG burde ha fokusert mer på at rentene er svært høye hvis du velger å bruke av kreditten.

Når det gjelder opplysningene i artikkelen, er den ikke helt riktig når det gjelder Diners. Undertegnede har diners – bedriftsavtale riktignok – og der er det ikke noe krav om å betale ned hele beløpet som er brukt i perioden. Renten er imidlertid høy – slik at slike lån bør prioriteres innfridd først.

Når det gjelder trumf-poeng som du får ved å bruke Trumf Visa (3 % rabatt på varekjøp i tilknyttede forretninger) – kan du registrere ditt vanlige bankkort hos trumf.no og få 1 % rabatt (uten å bestille ekstra kort). Kan videre anbefale deg å bli coop-medlem og få 1 % der også (+ 30 øre rabatt per liter bensin hos Statoil og Esso). Alle monner drar.

Jeg liker ikke all reklamen for kredittkort - det er for mange som faller for fristelsen til å bruke kortet feil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar