mandag 21. september 2009

Gjeldsproblemer? - be om hjelp!

På mange måter er det et nederlag at kommunene ikke klarer å bistå de som havner i uførte og frivillige må trå til for å gjøre jobben. Personer som havner i uføret, innser ikke at de har problemer før det er for seint (eller når det nesten er håpløst å hjelpe dem).

Hvis du er en av dem med økonomiske problemer, svelg stoltheten din og be om hjelp! Jo tidligere du starter med å ta tak i problemene, desto lettere vil det være å komme seg ut av problemene. Kjenner du ingen som du tør å be om hjelp i fra? Ta kontakt med Foreningen Fattignorge.

Du kan selv gjøre noen grep - hvis du vil:
- Få oversikt over din gjeld - og da mener jeg all gjeld
- Sett opp et mnd budsjett basert på dine inntekter
- Si opp alle medlemskap i bokklubber, avisabonnement mv - selv om dette er småbeløp, blir summen stor
- Kvitt deg med ALLE kredittkort. Du kan selv be om å bli svartelistet slik at du ikke faller for fristelsen til å skaffe deg nye.
- Planlegg dine innkjøp i butikken - kjøp mat for en lengre periode - gjerne på tilbud.
- Hvis du er i akutt nød - kontakt dine kreditorer og be om å få en avtale om nedbetaling av gjelden. Husk at det er viktig at du har oversikt over all gjelden slik at nedbetalingsplanen din kan følges
- Selg unødvendige gjennstander du har i boden, på loftet
- Har du bil? Trenger du den? Selg den hvis du ikke er kritisk avhengig av den
- Kan du øke dine inntekter? Hvis du har tilgang til pc og internett kan du spe på med noen ekstra kroner vha betalte markedsundersøkelser (melde deg inn i 5-6 ulike panel - da tjener du kanskje 4000 i året (som du f.eks tar ut i desember...), gå med avisen hvis du kan + + +

Gjør det til en "sport" å være økonomisk fornuftig. Hvis du ikke selv klarer å ta noen grep, ikke la stoltheten stå i veien for å be om hjelp. Det er det beste rådet jeg har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar