onsdag 23. september 2009

Del III - Gjeldsproblemer? - be om hjelp!

I dag er det rentemøte og snart vil renten begynne å stige igjen. Selv om renten holdes uendret i dag, vil det nok ikke vare lenge. Hvis du allerede nå sliter med å få betalt lånet du har på boligen, må du vurdere følgende:
- I det siste har det vært prisoppgang på leiligheter - kan du få refinansiert ditt lån? Kanskje få endret lånebetingelsene til innenfor 60%? Sjekk med banken etter at du har sett på boligprisene i ditt område. Du kan bruke kalkulatoren hos http://www.dinside.no/ til å beregne verdien.
- Ansatt i det offentlige? Flytt lånet til SPK eller KLP
- Bind lånet ditt NÅ! Det er lurt å ha kontroll på utgiftene dine.

Renten går i bølgedaler - og ser ut til å stige i løpet av høsten eller vinteren. Har du råd til å betale på lånet ditt hvis renten stiger med over 2%? Hvis ikke bør du binde renten din. Bruk listen i dagens vg til å finne den banken som kan tilby deg lavest rente. NB: Mange av bankene er villige til å diskutere rentene - spesielt hvis du er medlem i fagforening, OBOS eller andre. Spør banken om hva som gir reduksjon.

Hvis du har økonomiske problemer - be om hjelp hos venner, kommunen (hvis de har et apparat til det) eller FattigNorge! Jo før jo bedre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar