tirsdag 22. september 2009

Del II - Gjeldsproblemer? - be om hjelp

"Hvordan øke sin inntekt". Det er en rekke muligheter på nettet utover å delta i betalte markedsundersøkelser. Hvis du leter litt i gamle innlegg i denne bloggen, eller besøker http://www.triaba.com/, finner du en rekke undersøkelser du kan delta i, eks http://www.triabapanel.no/ . Både betalte i cash og i gavekort. Hvis du har dårlig økonomi i dag når renten er lav, er det grunn til å sette fokus på din personlige økonomi. Flertallet i den norske befolkningen tror, med rette, at renten snart vil stige igjen.

Noen tips/muligheter til å tjene ekstra eller redusere dine utgifter:
- Lag din egen blogg, gjerne via google. Dette gir deg anledning til å ha reklame strategisk plassert som besøkende kan benytte seg av. Hos google oppretter du en adsense-konto (via bloggregistreringen) slik at du kan ha reklame på siden. Dette er gratis og enkelt. For at du skal kunne tjene noen kroner på dette - må du engasjere deg i saker som omtales i vg og dagbladet (i allefall til du har etablert en gruppe personer som besøker din blogg med jevne mellomrom). Begge disse avisene bruker Twingly som gjør at du kan koble din blogg til nyheter. Når du har linket en sak i bloggen din - går du inn på Twingly og "pinger" for at innlegget ditt skal bli funnet. Enkelte saker drar flere besøkende enn andre, men vær oppmerksom på at det kan være mange som kommer til å kommentere innlegget ditt - spesielt saker som omhandler innvandring. Hvor mye kan du tjene? Helt avhengig av hvor mange som besøker bloggen din. Sett deg et mål for hvor mange du ønsker å få besøk av - google har verktøy for å registrere antall besøk på bloggen din.

- Forsikringer er lurt å ha - du skal derfor ikke kutte ut forsikringene dine. Du skal imidlertid kontakte ditt forsikringsselskap for å diskutere prisen. Jeg gjør det årlig og har en svært god forsikringsavtale. Det er penger å spare på en rask telefon til forsikringsselskapet. Jeg vil videre anbefale deg å "shoppe" litt rundt for å finne ut hvilket selskap som kan gi deg billigste avtalen.

- Bank bruker alle - og det er store forskjeller mellom bankene - både på renter og på faste utgifter. Noen banker, som Fokus bank, har gratis kort (basis-programmet). Ingen årsavgift eller gebyrer. Absolutt å anbefale. Hvorfor skal du betale for å ha et kort? Årsavgift er noe tull! Hvis du har boliglån og det er det mange av oss som har - hold et øye på renteutviklingen og betingelsene i andre banker. Rentebarometeret gir deg en oversikt over de billigste bankene i Norge. Vær imidlertid obs på at du kan få lavere rente i den enkelte bank hvis du er fagorganisert, medlem i NAF eller OBOS. Det er lurt å ta en telefon til aktuelle banker for å sjekke ut om det er reduksjoner for div medlemskap. Hvis du er statsansatt/kommuneansatt - sjekk ut spk/klp -de gir absolutt de beste lånebetingelsen

- Fagorganisert? - hvis du er i jobb, anbefaler jeg deg å gjøre det. Hvis du skal ut i jobb, orgqniser deg. Hvorfor kaste bort penger på dette, spør du vel. For det første får du 28 % fradrag av fagforeningskontigenten på skatten. For det andre får du lavere rente på lån (eller lavere forsikring) hos banker/forsikringsselskap som har avtaler med de ulike foreningene. Hvis du har et boliglån på 1 mill - vil som oftest redusksjonen i renten være minst like stor som årskontigenten. I tillegg har du større rettigheter som fagorganisert. Jeg skal ikke anbefale en fagorganisasjon fremfor en annen - finn en som passer for deg (og banken din....)

4 kommentarer:

 1. Gode forslag dette. MEn - hva kan man forvente å tjene på en blogg pr mnd? Sånn ca og gjennomsnittlig?

  SvarSlett
 2. Det er det som er det store spørsmålet.... Denne bloggen, som ikke fokuserer på "populære" artikler, - har en inntekt på opp mot 100 kr dagen, men ofte rundt kr 25 per dag. I sum totalt blir det noen kroner ut av det.

  Hvis du fokuserer bloggingen din mot spesielle temaer som er populære, vil jeg tro at du kan tjene mer. Se på andre sine blogger for ideer - noen av dem er veldig gode og har mange besøkende

  SvarSlett
 3. Takk for svar! tenker jammen meg på å sette i gang.. Bruker du mye tid hver dag på dette?

  SvarSlett
 4. Bruker ikke mer enn maks 20 - 25 min på bloggen - for jeg forsøker ikke å leve av den:-) Sjekk ut f.eks bloggen til "Glambibliotekaren" (http://glambibliotekaren.blogspot.com/) - hun har holdt på noen år og kanskje du kan få noen tips der til å lage deg din egen blogg. Husk at hvis du har planer om å tjene penger på bloggingen - må du jobbe med den. Det vil ta tid - det er det eneste jeg kan love deg

  SvarSlett